Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jiz ten nadpis vyjadruje osklivy jev v mysleni cloveka. Hanit bez znalosti, ze pane Brindo.

Trochu se musite porozlednout. Se znalosti anglictiny je mozne tyto detaily si overit a to primo z prace podniku "SpaceX".

1 0
možnosti
Foto

On je členem nějakého literárního klubu, viz jeho profil. Takže to můžeme brát jako básnickou licenci. Doporučuji přečíst i další blogy pana autora. Asi soutěží o titul exota roku.

0 0
možnosti
Foto

V tom výpočtu máte zase stejnou chybu jako minule. Jste nepoučitelný, a tudíž máte pětku. Rv

Pan Jelen (níže) Vám to přepočítal.

0 0
možnosti
Foto

1. Uvažovaná spotřeba vzduchu je nesmyslná.

Z vydýchaného vzduchu stačí odstranit CO2 (dřív se k tomu v kosmu používal jednorázově hydroxid lithný, dnes opakovatelně použitelné speciální mikrofiltry), vodu (zkondenzuje při průchodu chladičem) a smrad (aktivní uhlí). Spotřeba kyslíku je pak jen 1 kilogram za den (podle zátěže a jídla to může být trochu méně nebo i o několik set gramů víc).

Voda se už dnes na ISS plně recykluje - netřeba tahat olbřímí zásoby. Navíc na Marsu v podzemí voda nejspíš je.

Potřebná hmotnost zásob je proto proti odhadům článku mnohem menší - jen kolem 2 kg/den.

2. Problémem dopravy na Mars není excentričnost jeho dráhy (byť určitý vliv má), ale synchronizace s oběhem Země. Energeticky výhodná cesta se dá uskutečnit, když jsou planety ve vhodné vzájemné poloze - což se opakuje přibližně jednou za 2 roky.

3 0
možnosti
Foto

Tenhle nesmysl tu už jednou uvedl. Několik diskutujících mu to opravilo, a jak vidno, nedbal na to. Zřejmě utkvělá představa.

0 0
možnosti
Foto

Vy jste to spočítal divně. Kdyby člověk spotřeboval denně 14,5 kg vzduchu, tak by za 10 dní byl o 145kg těžší. Ale, protože ze vzduchu spotřebuje pouze kyslík a i ten, větší část vydýchá zpět jako CO2 a podobně je to s vodou a jídlem.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS