Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J23o49s66e76f 70P13o77t12r

12. 1. 2019 0:22

Ještě bych si dovolil jeden příspěvek, o násilí.

Přispěvovatelé zde nepíšou o ničem jiném jen o násilí ze strany křesťantsví. A co takhle se podívat na teprve krátkou historii ateistických hnutí. Necháme stranou Francouzkou revoluci a další a zaměříme se na ateistický komunismus. V jeho ideologii byl ateismus rozhodujícím činitelem, všechno ostatní bylo tmářské a zpátečnícké.

Podle historiků si ateistické komunistické hnutí vyžádalo na 100 milionů mrtvých. Podle Solžicyna v "Souosroví Gulag" to v Rusku bylo 55 milionů mrtvých. To když přepočtete na den po dobu nejaktivnějších 60 let je to víc jak 4 000 mrtvých, 4 000 tisíce mrtvých každý den po dobu 60 let. Kam se na to hrabou islámští teroristé, že ?

Jenže nejde o ty mrtvé. Kdyby to hnutí splnilo svůj ideál : "Poručíme větru dešti, kdy má pršet, kdy má vát, proměníme celou zemi v květů rajských zahradu" a dneska by tady byla rajská zahrada, tak člověk řekne, 100 milionů mrtvol sem, 100 milionů tam. Jenže vlastní lidé ho odmítli a to ateistické hnutí po sobě zanechalo špínu, nepořádek, zaostalost, poloprázdné obchody, zadrátované hranice..... a 100 milionů úplně zbytečných mrtvol !

0 1
možnosti

Ateismus není ideologie ani žádné náboženství. Ateismus je nepřítomnost víry. Když nevěříte, že by mohly existovat bludičky či vodníci, také to není jenom jiný druh víry, podobný tomu, jako když někdo na bludičky či vodníky věří.

0 0
možnosti
JP

J23o24s58e95f 90P11o64t63r

12. 1. 2019 0:03

Pane Švadlenka, nedá mi to abych nereagoval na vaše slova :

" Sice nevím, jak je evoluční teorie v souladu s Biblí, když se tam vůbec o evoluci člověka nepíše, ale pokud chcete věřit, že je Bible v souladu s vědeckými poznatky 21. století, tak proč ne..."

Ještě v 80. letech minulého století bylo vědecké paradigma o vzniku člověka : člověk se vyvinul z předchůdců několikrát, v Africe, v Asii. Další vědecké výzkumy dostatečně jasně dokázaly, že lidé se vyvinuli jen jednou, že pramatkou všech je mitochondriální Eva, praotcem Ychromozomální Adam. Oba žili v Africe, oba žili ve stejné době před asi 200 tisíci roky. Od té doby je jejich potomstvo rozrostlo na 7,5 miliard a poslechněte si co o tom říká v knize Karin Bojsové Svante Paabo :

"Existují místní rozdíly v pigmentaci pokožky....., ale pokud jde o způsob práce mozkových buněk, nebyl nalezen žádný rozdíl mezi různými skupinami a zeměmi." Je to jasný důkaz, že v lidské populaci prostě evoluce neexistuje. Jinak by musely být mezi skupinami lidí , kmeny, národy zjištěny rozdíly V předmětné knize se znovu mluví o tom, že asi před 40 tisící lety byl u lidí zapnut modul "umění" a to i v 50 tisíci letech izolované Australie. To sice evoluce je, ale kdo nebo co zapnulo tlačítko "umění" ? Náhodná genetická mutace a to u všech lidí? Ta to rozhodně nebyla.

O tom souladu s Biblí to zase hážete na výhybku. Věda dokázala na základě vědeckého výzkumu, že prarodiči lidstva jsou pouze dva lidé, tak jak to již 3 tisíce let tvrdí Bible.

0 1
možnosti

Už zase opakujete tu hovadinu o genetickém důkazu Adama a Evy? Nic takového genetikové nedokázali. Už jsem vám to mnohokráte vysvětloval. Přestaňte prosím tuto blbost opakovat.

https://svadlenka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=548374

A v lidské populaci evoluce existuje. Poslední výrazné změny se odehrály s přechodem člověka na zemědělství. Poněkud se změnil metabolismus, takže umožnil lepší trávení obilovin. Také se objevila mutace umožňující trávení laktózy v mléce i v dospělosti. Stále však existují lidské populace, které přizpůsobeny nejsou - zejména ty, které zůstaly u lovu. Jedním z mnoha nových přizpůsobení je také lepší metabolizace etanolu u populací, v nichž se stala konzumace alkoholických nápojů součástí kultury. I zde jsou však populace, kterým to chybí - zejména u obyvatel východní Asie a u Indiánů, kteří jsou jejich potomky.

1 0
možnosti
JP

J60o78s14e89f 40P42o64t72r

11. 1. 2019 16:34

Bible je popis historie hebrejského národa, je popisem vztahů mezi člověkem samým, společností a Bohem. Je plná násilí, nenávisti, zrady, boje, krve ...ovšem za to Bible nemůže, pouze a jen je popsáno jací tenkrát byli lidé, přesně řečeno, jaký jsou i dneska. Nebo máte dojem, že jsou lidé lepší - po komunistických a nacistických násilnostech?

Je úsměvné, když se ji autor a třeba paní Palková snaží vykládat podle sebe. Ale v kyberprostoru je dovoleno vše. Je třeba si uvědomit, že žádná kultura nespadla z nebe, ale, že přijímá podněty ostatních kultur, a to je, pane autore a paní Palková odsouzeníhodné?

Ještě bych zdůraznil, že Bible není učebnicí fyziky, nebo biologie, přesto základní popis fyziky, vznik světa, a biologie, vznik člověka je v naprostém souladu s popisem vědy 21.století.

0 2
možnosti

Bible v těch starších částech není ani popisem historie ničeho. Je to jen sbírka legend. Teprve v novějších částech popisuje historii židovského národa. Ale napsal jste to moc pěkně, že to není učebnice biologie. Sice nevím, jak je evoluční teorie v souladu s Biblí, když se tam vůbec o evoluci člověka nepíše, ale pokud chcete věřit, že je Bible v souladu s vědeckými poznatky 21. století, tak proč ne...

1 0
možnosti
Foto

hodně toho bylo přijato od jiných kultur-třeba Šalomounovy písne

podle wikiny- jsou moudrá ponaučení, jejichž autorství je tradičně připisováno povětšinou králi Šalomounovi. Kniha pravděpodobně vznikla pod vlivem staroegyptského písemnictví,[1][2] v němž měl tento druh literatury velmi dlouhou tradici český egyptolog Zbyněk Žába se domnívá, že obsahuje přímé překlady textu Amenemopova naučení.čit nahoru k: stránka 58 Z.Žába. Tesáno do kamene, psáno na papyrus. Praha: Svoboda, 1968.

a Hans Bardtke tvrdí, že Jahve je poizraelštený kenaanský bůh El, dikonce i Daniel existoval již V Ungaritu v postavě jménem Dan ́el, poezie kenaanských žalmů také pravděpodobně mohla ovlivnit izraelské písemnictví

0 0
možnosti
ZJ

Podotýkám, jsem křesťanský ateista.

Musím rozlišovat Starý a Nový zákon. Ve Starém zákoně, o kterém se zmiňujete, jsou popsány nějaké (možná odněkud přepsané) příběhy. A na každém je, jaký si s toho vezme ponaučení. Alegorie.

Že bylo křesťanství zneužíváno k politickým cílům je neoddiskutovatelné. A ́T chci, nebo ne, v Bibli nikde nenajdu doporučení, návod, nebo rovnou příkaz k nenávisti a zabíjení. Ty do mě kamenem, já do Tebe chlebem. Udeřil Tě na jednu tvář, nastav druhou.

0 1
možnosti
LT

L46u97d65ě15k 11T21o18n66d89r

11. 1. 2019 13:57

A proč furt dokola a do zblbnutí furt řešíme nějakých 12 izraelských kmenů?8-o

1 0
možnosti
Foto

tohle mě párkrát taky už napadlo pane Luďku-nebude Izraelská ambásada tajným sponzorem Idnes?8-o;-D

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS