Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vláda se rozhoduje valorizovat důchody zpravidla před volbami a nebo "pokud včas zavětří" že se zcela nečekaně bude konat nějaké zdražování (za bolševika se tomu říkalo úprava cen, samozřejmě směrem vzhůru!) např. energií, bydlení a potravin, aby nebyli důchodci najednou překvapeni, že jejich životní úroveň bez valorizace klesne (i když ve skutečnosti zůstane i po každé valorizaci stále v podstatě na stejné úrovni)...!;-O

0 1
možnosti
VH

Mýlíte se. V tak krátkém příspěvku dokonce dvakrát.

1. Valorizuje se pravidelně, každoročně, na základě zákona. To jen ČSSD, v rámci všech svých lží, z toho dělá svoji zásluhu.

2. Je normální a samozřejmé, že po valorizaci zůstane (nebo by měla zůstat) hodnota důchodu (či jiné valorizované platby) na stejné úrovni, jako byla ve stejném období předchozího roku. Tedy i po dvaceti letech na stejné úrovni, jako při přidělení důchodu. Na tom není nic divného.

Pro přesnost: vzhlem k valorizaci navíc též o 1/3 r e á l n é h o .růstu mezd hodnota důchodů lehouce roste - důvodem je snaha udržet v rozumných mezích poměr důchod/mzda

0 0
možnosti
VH

Tedy - ne že bych Vás pochopil (možná je to rozházením tabulky při vložení).

Jen nevím, zda rozumíte slovu valorizace. Znamená to udržet hodnotu (valor) současné penze. Hodnota se snižuje především inflací. Všem relativně stejně (tj. stejným podílem). Valorizace tedy probíhá rovněž všem stejně, tedy stejným procentem. Pro nechápavé: po valorizaci bych měl být schopen koupit totéž, co před rokem. Nevím, co se Vám na tom nezdá.

PS: Není to zcela pravda, poslední vlády zvyšovaly pevnou částku vždy o něco vyšším indexem, tj. egalizovaly (nivelizovaly) důchody, jinými slovy snižovaly i tak malou míru zásluhovosti.

4 0
možnosti
PT

P35e42t75r 31T18o55m27e37k

10. 6. 2017 13:08

Naprosto nesouhlasím. Tímto přístupem by se důchody nivelizovali tak dlouho až by byly skoro stejné. Takže jestli se někdo v životě snažil a byl úspěšný nebo se celý život flákal by bylo vlastně jedno.

4 1
možnosti
MK

Zrovna teď jsem četla o důchodech v Australii. Doporucuji. Vsichni mají stejně. Ale děsný mají podmínky pro přiznání.

0 1
možnosti
AL

Autor je mimoň. Stačí se zeptat důchodců, kdo v jejich okolí má normativní důchod 15.000.- Kč. Trapas Rv

5 1
možnosti
Foto

I50v28a61n 86V30e67s37e18l90ý

10. 6. 2017 13:29

Možná je mimoň, možná to jste vy a možná je to jen o tom jakých důchodců se ptát. Já, i moji známí "čerství" starobní důchodci máme každý něco přes těch 15000,- Kč. Tím ale nepopírám, že lidé mnohem starší jsou na tom mnohem hůř.

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS