Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dnes snad neplatí SSSR - náš vzor. Byl jste snad také ve Vilniusu, Rize, Taškentu, Baku, Jerevanu, Dušande, na blízké Ukrajině ? V Petrohradě i v Moskvě je hodně historických památek, o nich psalo zajímavě mnoho blogerů. Kdysi se u nich říkalo : 40 kilometrů není v Rusku žádná vzdálenost, 40 let žádný věk a 40 % alkoholu žádná síla ! :-)

0 0
možnosti

Ježíš to je slátanina. Zážitky z týdenního pobytu. Hodil bych vás tam na rok a pak sledoval co by z vás teprve vypadlo.

2 0
možnosti

Ano, i z týdenního pobytu může být kopice zážitků. Zvlášť z takových zemí.

0 0
možnosti

Nevím, ale domnívám se, že SSSR byl pouze pro ty nejuvědomělejší. Cestu na západ šlo koupit, do SSSR ne.

0 0
možnosti

Domníváte se špatně.

8 0
možnosti

Autore, kdybyste byl politicky nedůvěrný, tak byste nechodil k nepovinným volbám a nedostal byste se ani k té dovolené v roce 1988.

2 2
možnosti
Foto

To, nevím. Protože zájemci o koupi zájezdu do SSSR možná nebyli tak přísně kádrováni.

1 0
možnosti
Foto

Takže takhle?

Praha - Premiér Andrej Babiš pronesl projev na sněmu Svazu měst a obcí. V něm se ale přeřekl a místo prohodil pojmy byrokracie a demokracie. A to samozřejmě upoutalo celou řadu lidí.

Zdroj: https://eurozpravy.cz/domaci/politika/234247-babis-se-prorekl-a-vyzradil-sve-opravdove-plany-video-s-jeho-projevem-vydesilo-cechy/

1 0
možnosti
Foto

To je omyl, to má být napastováno pod blog

"Boj proti demokracii"

https://lukaszima.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=678253

2 0
možnosti

Zasloužená karma

3 3
možnosti
Foto

I23v84a18n 80M25a69r81e89k

9. 9. 2018 15:36

Trochu pozdě p.Jene, už ji dostal ve 13.40 hod. ;-(

2 1
možnosti
Foto

Autore, že ono heslo "Sovětský svaz, náš vzor" je neskutečný blábol, věděl každý. Kdo byl v Moskvě v osmdesátých letech, popisoval reálie přesně stejně, jako cizinci Prahu v padesátých letech. Ostatně taková Bukurešť nebo Sofia na tom nebyly lépe.

Ale ono vždycky záleží na tom, co ten návštěvník "chce" vidět. Jestli historii, architekturu, památky, muzea a obrazárny nebo jen tu bídu a nedostatky.

Pokud se kdokoli kamkoli jede podívat jen kvůli tomu, aby mohl sebe i ostatní ujišťovat o tom, jak je to tam všechno hnusné, tak bych nehledal chybu jen v dané lokalitě.

12 3
možnosti
Foto

Zkuste třeba Paříž nebo Londýn, popřípadě Brusel, či Amsterodam a klidně naprosto klidně vyjdou dvě, diametrálně zcela odlišná hodnocení.

Ostatně, Berlín, nebo Saská Kamenice za rohem také.

3 1
možnosti

V SSSR, se nemá smysl již pitvat. Jako kdysi Římané - Dobyli nás - osvobodili od jiného kmene - tedy jsme se stali součástí jejich provincií. Svým způsobem na to měli nárok, navíc jsme se k tomu v r. 1946 - Sami prohlasovali souhlasně! Další vývoj jako obvyklé dějiny - Umělý vzestup - o to přirozenější pád. Opravdu a bez jakéhokoliv balastu - Co má být pro naši zemi z Kremlu vzorem ? ... [>-]

0 0
možnosti
Foto

I samoděržaví svět o leccos i obohatilo, ač tehdy mělo sídlo v Petrohradu;-)

A to se nezmińuji o vzájemné inklinaci mei Moskvou a Berlínem, která přes všechny komedie stále trvá, a trvá a trvá, a ... Zatr. Marx. Měl pravdu v tom, že kapitál nezná hranic, ač to bylo to, co kom systém ve skutečnosti položilo;-D

1 0
možnosti

Akurát, že si můžeme aspoň uvědomit, že to eslo " Sovětský Svaz - náš vzor" jsme si vymyslili sami a taky jsme jej prosazovali. Tací jsme byli volové.

3 0
možnosti
Foto

Nezařazujte všechny do jednoho stáda, ergo bulíků;-)

3 1
možnosti
Foto

I56v52a41n 14M50a45r65e29k

9. 9. 2018 13:40

Velmi "hrdinský" blog (zvláště v této pohnuté době) a jak jinak pro blogy tohoto typu a výhradně pro ně : "Zasloužená karma" . 8-o

3 2
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 629x
Jsme Edice Literární klub, jejímž zástupcem je Antonín Robin a jmenovaný vám ochotně zodpoví jakékoliv otázky, adresované na e-mail brsignum@seznam.cz.

Seznam rubrik