Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co jste valstně chtěl říct? Nebo jste jen potřeboval popsat papír?

1 0
možnosti
Foto

J34a11n60a 66M13a75j73o57v26á

31. 7. 2018 19:35

Musím se smát - žijeme v krásném světě, kde si může kdo chce psát o čem chce i když o tom nic neví a výsledkem je naivně kouzelná pitomost.

Autorovi gratulace :))

4 0
možnosti

Nechápu, proč si o datacích něco nezjistíte, než začnete psát blog.

Smyslem dotací z EU bylo vyrovnat rozdíly mezi starými členskými zeměmi a těmi, které do EU vstoupily později. Příslušná ministerstva vyhlašují dotační tituly, do nichž se mohou uchazeči o dotaci přihlásit, podat projekt a komise rozhodne, kdo ze žadatelů peníze dostane. Příjemce dotace nikdy ale nezíská 100 % celkových nákladů, je tam vyžadována spoluúčast.

Dotace z EU nám budou poskytovány jen po omezenou dobu.

Pak jsou dotace ze státního rozpočtu, ty existovaly už za R-U, první republiky i za socialismu. Většinou se z nich financují veřejně prospěšné stavby, jako nemocnice, školy, komunikace, vodohospodářská infrastruktura, výstavba bytů, čistírny odpadních vod, atp.

Kde by asi tak malé obce s omezeným rozpočtem vzaly peníze například na stavbu vodovodu a kanalizace či rozvody plynu? Máte jiný recept?

3 0
možnosti

Nejen capi hnizdo. podivejte se do ceskych zahrad a dvorku. tolik bazenu a bazenku jinde v evrope nespatrite.

Avsechny byly jak tenkrat ta firma je prodavajici dotovany Evropskou unii. ta firma totiz obevila nejakou dotaci na vodohospodrske podnikani, vylozila si to podle sveho a cesti urednici tez.

0 0
možnosti

Nikdy jsem neslyšela, že by kdokoliv dostal dotaci z EU nebo jinou dotaci na bazén v soukromé zahradě. Počet bazénů jen vypovídá o současné životní úrovni obyvatel Česka.

2 0
možnosti

Věřím tomu, že jednou svět bude žít zase bez dotací. A žít se bude jen za své.

0 0
možnosti

Doufam, ze se toho nedoziji. Protoze to by mohlo byt jen v pripade The day after.

1 0
možnosti

I51v84o 72Ž95á25č22e18k

31. 7. 2018 12:38

Ten podnikatel z těch dotací, tedy z toho, co z nich vyprodukuje, zaplatí daně. Kromě toho dost velké dotace čerpá např. SŽDC, což je státní podnik. Naše firma je dodavatelem SŽDC, takže i my z toho něco máme. Ale i my platíme daně.

Jinak jsem ale odpůrcem dotací. Myslím si, že každé přerozdělování škodí - nejen tomu, kdo dává, ale kupodivu i tomu, kdo bere.

0 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 629x
Jsme Edice Literární klub, jejímž zástupcem je Antonín Robin a jmenovaný vám ochotně zodpoví jakékoliv otázky, adresované na e-mail brsignum@seznam.cz.

Seznam rubrik