Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Víra většiny lidí vychází z přání jejich srdce, nikoliv z logických úvah. Nějaké matematické výpočty s takovou vírou nepohnou.

0 0
možnosti
JE

Základní chyba ve výpočtu je to omezení rychlosti na 100 000 km/hod. Fyzikálními zákony momentálně platícími je rychlost omezena jen tou rychlostí světla. Dosažení rychlosti nad Vašich 100 000 km/hod je pouze otázka dostatku vhodného paliva a doby zrychlování.

1 0
možnosti
DN

Jakpak asi naši předkové vypočítávali oblet ploché země? Já vím, pitomá a demagogická věta. Já jen, že to co neznáme my, lidstvo, jiní znát můžou. ;-)

0 0
možnosti
WW

:-) Ti "jiní" z alobalových lodí zpevněných dřevěnými hranolky (soudě dle "trosek" z Rosswellu) také vědí o rychlostním limitu informace, potažmo interakce, která je právě proto drží pohromadě - fyzika je jen jedna a bohužel, žádný princip nebyl ve vesmíru pozorován, který by absurdní rychlosti informace (hmoty) umožňoval. Naše sebe-podceňování v tomto je odrazem stádnosti a jakési víry v něco, co musí být nad námi a co dokáže zázraky. Jelikož k nim nadpřirozeně nedochází, pánbíčka zastoupila hmatatelnější modla emzáka, samozřejmě supervyspělého (jak jinak) a ochotného podělit se o své kouzelné hračky...a o tom to je. ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 629x
Jsme Edice Literární klub, jejímž zástupcem je Antonín Robin a jmenovaný vám ochotně zodpoví jakékoliv otázky, adresované na e-mail brsignum@seznam.cz.

Seznam rubrik