Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Podstatné je, že náboženství a dá se přidat i ideologie, jsou nástroje vlády. Ale co s tím když my, velice pokročilé opičky, se bez nějaké vlády neobejdeme.

0 0
možnosti
AR

Autor neví kterého dne vznikla křesťanská církev.

0 0
možnosti
MB

Církev je, 2.000 let trvání - nepochybným fenomenem. Spousta vzdělanosti, s vyprecizovaným intelektuálním zázemím. Následně, pak laik nemá šanci v disputacích uspět ... Pak je i výběr - bezvýhradně přijmout nabízená dogmata - nebo se nechat minout. Domnívám se, že dobrou práci udělal i spisovatel Dan Brown - Šifra mistra Leonarda, (následně film). Potom ta alternativa Ježíše - běžného člověka muže, s příklonem k ženě s očekávanými dětmi a potomstvem žijícím dodnes, je i zajímavá ! Řekl bych, i velmi sympatická a přirozená. Církev to samozřejmě odmítá, nezapadá to do schemat. Pak přicházejí i absurdity celibátu a na ženu se svítí Duchem svatým ... :-)

0 0
možnosti
Foto

Dan Brown je skvělý mystifikátor. Nerozlišitelně míchá fakta, alternativy a čirou fikci.

To už je lepší Amos Oz - Jidáš, kde jako jednu z možností za prvního a možná jediného skutečného křesťana považuje Jidáše z Kariotu, jediného zámožného a vzdělaného z dvanácti, jediného, který nebyl z Galileje, který Ježíše vmanipuloval do cesty do Jeruzaléma a následně až na kříž - snažil se ho donutit ukázat veřejně moc Boží.

0 0
možnosti
MK

No, a jak drsně popíšete pronásledované prvokřesťany na severu Afriky, kteří znali Ježíše osobně?

1 0
možnosti
Foto

Nevím jeslti to proroctví vůbec naplnil, když Josef nebyl jeho biologický otec.

3 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 629x
Jsme Edice Literární klub, jejímž zástupcem je Antonín Robin a jmenovaný vám ochotně zodpoví jakékoliv otázky, adresované na e-mail brsignum@seznam.cz.

Seznam rubrik