Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Bill Warner cupuje islám na kusy - je to válečná ideologie? Solovjev píše, že Mohamed vytrhuje araby z modlářství, přirovnává ho ke křesťanskému vládci Karlu Velikému. Nevím, ale to současné mordování křesťanů na Blízkém východě mi připadá ďábelštější než islám (např.http://www.magnificat.sk/aktualne-vyzva-na-modlitby-cudne-chovanie-utecencov-lgbti-v-utoku-podpiste-svoj-nesuhlas-zrada-vo-vatikane-spravy-gloria-tv/).

Jinak ty křesťanské dějiny znáte z komunistických (dnes neomarxistických) učebnic? Účelem katolického náboženství je dělat to, co dělal Ježíš. Ten nepřepadal karavany ani nevedl války. Jen předal lidem Boží vůli, poselství o původu a budoucnosti člověka. Máme uctívat Boha v duchu a pravdě.

Hlouposti, které učí současný bezvěrecký svět o historii katolické církve, odpovídají neúctě k pravdě. Bezbožecká ideologie má hlavní média v rukou, dnešní vládcové nepotřebují pravdu, ale zničit každou svobodu.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, jaké hlouposti učí „současný bezvěrecký svět“ o katolické církvi, pominu-li, že učebnice si, pokud vím, u nás vybírá škola a vůbec záleží hodně na konkrétním učiteli.

Jako křesťan jsem vděčný za „bezvěrecký svět“, protože nás křesťany nesvádí ke snaze mu vládnout. Od toho tu nejsme, k tomu nás Ježíš nepovolal; kdykoli jsme na to zapomněli, napáchali jsme dost zlého. I v dobré víře – ostatně jak jsem tu od jednoho echt tradičního katolíkapřed lety v jedné diskusi četl parafrázi známého úsloví – cesta do pekel je dlážděna lebkami biskupů.

A doufám, že nechcete tvrdit, že jsou dějiny katolické církve prosty zlého; to byste své církvi dělal medvědí službu.

0 0
možnosti
JR

J37a58r20a 22R11a75n65k

20. 10. 2015 0:09

:-)"Můžete mi říci, kde jsou dnes původní obyvatelé Ameriky – indiáni?"

Jsou tady, mohu Vas ujistit a je jich vice, nez by jich bylo pokud bysme zde nebyli my:-)

0 0
možnosti
Foto

To je hodně odvážné tvrzení. Možná jste chtěla napsat, ze je jich dnes více, než v roce, kdy u břehů Ameriky přistál Kolumbus. :)

0 0
možnosti
MK

Vždy mě fascinuje, když někdo píše o něčem o čem nic neví. Už jen perex. Apokryfy z Nag Hamadi nepřinesli nic nového co by křesťanská tradice neznala. Přinesli jen to, o čem se mluví ve spisech prvních apoštolů a také proč pouze čtyři evangelia byla vybrána za kononické knihy a Nový zákon byl ve své podobě znám již na konci prvního století. Synody v dalších staletích jen potvrzovaly tento fakt proti výskytu mnohých plagiátů evangelii, listů Petra, Pavla, Jana apod. 

Pavel nic nevytvořil, aniž by bral křesťanství jako nástroj vlády. Pavel psal listy křesťanským obcím, které již existovaly, přicházel do obcí, které již existovaly a dokonce ani křesťanství nešířil, neb nekřtil jak ve svých listech píše. O tom, že Pavel byl popraven mečem se můžete dočíst již v listech Ignáce z Antiochie +107 našeho letopočtu, stejně jako ve fragmentech listů Klementa Římského + 100 našeho letopočtu. Oproti vámi zmiňovaný Řehoř žil ve století šestém. 

A k tomuto....."Prapůvodní křesťansko islámské spojenectví zahynulo, mezi oběma náboženstvími vlastně již řadu století zuří válka."

Žádné takové spojenectví nikdy neexistovalo. Viz listy Jana z Damašku, ale hlavně dopisy Sofronia Jeruzalemského o tom, jak muslimové vraždili křesťany. Žil v letech 560 - 638, takže přímý současník Mohameda.

Dál ten Váš blábol nemá smysl komentovat

2 0
možnosti
Foto

J59a74k87u32b 50R89o51t64h

19. 10. 2015 12:23

a) zatímco prvních 300 let křesťané zažili jen pronásledování, mučení a popravy, islám za prvních 300 let mečem dobyl půl Asie, celou severní Afriku, dnešní Španělsko a byl zastaven až ve Francii.

b) dnešní Indiáni jsou 1) živi, zdrávi a vydělávají na hazardní blbosti bílých, 2) smíšeni se Španěly a Portugalci, takže se podílejí na vládě a ekonomice jednotlivých zemí, 3) v džunglích, kde byli vždy.

Časové srovnání islámu a křesťanství je jeden z největších moderních podvodů na průměrně uvažujících lidech. Vidím, že se přidali i literáti.;-€

9 1
možnosti
JT

K tomu b) dnesni indiani jsou asi tak jedno promile puvodnich indianu, kteri se dozili dneska.

0 1
možnosti
ZB

Autor článku se snaží naznačit, že Islám dnes nemůže s křesťanstvím prozatím soupeřit, protože má handicap v podobě jeho vzniku, vznikl o  600 let později něž křesťanství. Náboženství ale není možné chápat jako různá, ale jako jedno, které vzniklo z důvodů ovládání lidí. Tedy jakékoliv náboženství má za následek manipulaci s lidmi a jejich ovládání. Náboženství vždy mělo mocenský rozměr, a bylo oporou vládnoucí struktury.

1 4
možnosti
Foto

J83a38k59u89b 45R12o32t57h

19. 10. 2015 12:23

"Náboženství vždy mělo mocenský rozměr, a bylo oporou vládnoucí struktury."

Lež.:-/

5 1
možnosti
Foto

J46i46ř49í 28K53i62n69d78l

19. 10. 2015 12:14

Pane, kde jsou původní obyvatele Čech, Německa, Polska ?

1 0
možnosti
JT

Umreli, pane Kindl, umreli. A tak je to spravne, tak to ma byt.

0 0
možnosti
Foto

J98i56ř64í 66K84i79n62d22l

19. 10. 2015 12:13

Bože. Rv Křesťanství  a judaismus vychází z Bible, která souhrn lidských vyprávění, která vznikla během1 600 let.  Bible je  sbírka 66 knih,které vznikaly v průběhu přinejmenším patnácti století. Tyto knihy napsalopřibližně 40 různých autorů, ve třech jazycích, na třech kontinentechsvěta

Tedy není božím přikázání jakoKorán. Korán je dán Arabům samotným Bohem, a proto je neměnný.Křesťané se řídí Novým zákonem, protože ten vyprávípříběhy Ježíše Krista, který byl boží syn a vede lidi k lásce bližnímu. Korán oproti křes´tanství je veden k násilí a ovládnutí světa.

3 1
možnosti
ZB

Je i možné, že pan Kindl chápe křesťanství jako ryzín zlato, ale je to bohužel jen zrezivělé staré železo.

0 1
možnosti
JT

Odkaz na delku krestanstvi a islamu nesedi. Krestanstvi pred 600 lety nemelo humanisticky vzor. Inkvisitori si nemohli vyguglit, co to jsou lidska prava.

0 2
možnosti
Foto

J14i21ř16í 56K11i12n77d83l

19. 10. 2015 12:51

Pane Tachovský, pokud v Novém zákoně nemá tohle kázání J. Krista, kterým se řídí od svého počátku křes´tané  humanistický základ, tak nevím. "Oko za oko azub za zub. Já, však vám říkám: Neodporujte zlému. Spíše naopak: Když tě někdoudeří po pravé tváří, nastav mu i druhou, a kdo se chce s tebou soudit avzít ti oblek, tomu nech i plášť, a když tě někdo nutí, abys ho doprovázeljednu mílí, jdi s ním dvě. Kdo tě prosí, tomu dej, a kdo si chce od tebevypůjčit, od toho se neodvracejSlyšelijste, že bylo řečeno: Miluj svého bližního a neměj v nenávisti svéhonepřítele. Já však vám říkám: Milujte své nepřátele a modlete se za ty, kdo váspronásledují.

1 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 629x
Jsme Edice Literární klub, jejímž zástupcem je Antonín Robin a jmenovaný vám ochotně zodpoví jakékoliv otázky, adresované na e-mail brsignum@seznam.cz.

Seznam rubrik